Mézeskalács fűszerkeverék házilag
hozzávalók / 12 adag
1 ek kardamom (tisztított)
1 ek kardamom (tisztított)
- 1 db csillagánizs
- 1.5 ek fahéj (őrölt)
- 1 ek szegfűbors
- 1 ek szegfűszeg
- 1 ek gyömbér
- 1 kk szerecsendió
![http://butterheartssugar.blogspot.com.au/2012/12/gingerbread-house-stand-up-sugar-cookies.html#.VH4o32fVW8n](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6w3lwt-iqqy8arJ8n49bOoZkwD1hSTttH6Z396EiYqRcc-yT3wVVHnrvLGjy7ZBEQjlbmbO1hWYLW8gP8Sr_H1LDJ0YbOLPdnHa88AcM2FAtqJhk1hokTNW1iGzh27axQ5SyeAMzM5Lw/s280/4-stand-up-gingerbread-house-sugar-cookies.jpg)
Tíz perces bögrés-mézes
4 bögre liszt
1 bögre porcukor
15 dkg Ráma
fél bögre méz
1 tojás
fél zacskó sütőpor
egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.
A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta!
Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése